Kattbilduppdatering

Andra kullen:Första kullen: Sunrose
Lisa:

Första eller andra kullen ;)

Solkatt:Andra kullen:

Unga Lisa:

Andra kullen:Första kullen: BluebellFörsta kullen: WindflowerLisa:Första eller andra kullen ;)Söta? <333

Mjao! Fler bilder ;)

Kull två; Tyra, Miley och Lily som klättrar och jagar varandra.Kull två: i tvättkorgen, ena sekunden sovandes, andra brottandes.Kull ett eller två... rev ner julduken.. ;)Vackra Lisa ;)Kull två: Sunrose i knät i jakt efter glömda laxrester. Tittut!"Oh my god hon kom på mig!" hahaSunrose och.. antingen Bluebell eller Windflower ;)Lisa i solljuset:Trötta missar kull ett eller två ;)Windflower, någon vecka gammal ;)Första kullen:She comes back, through blood by blood. She returns, cut deep now. Like me, humanity saves her. Will she save me?

Frågor och Svar

Fråga: Hur många kullar har ni haft?

Svar: Fyra stycken. I den första kullen fick vi tre honor; Sunrose, Windflower och Bluebell. I den andra fick vi också tre honor; Miley, Lily och Tyra. I den tredje kullen fick vi en hane och en hona; Simba och Kiara. I den kullen vi fortfarande har hemma nu fick vi vara en unge; Goddess of Destiny. ;)

Blandade kullar

Här är några bilder på missarna. Dessa bilder är på Lisa och hennes första kull (Sunrose, Windflower och Bluebell) ;)

Sunrose:


Lisa:

Windflower:Bluebell:Alla tre i kullen:Vad tycker ni om hennes första kull? Visst är de söta? Känns så länge sedan då Goddess är hennes fjärde kull ;)

Veterinärbesök nummer ett för gudinnan

Igår var det en stor dag för Goddess! För första gången var det dags för henne att åka till veterinären för en vaccination. Dagen innan ställde vi fram kattransporten så att missarna skulle vänja sig med den, annars vet de direkt att vi kommer att ta dem till veterinären, eller åtminstone Lisa ;) Jag började med att ta in Goddess i transporten - vilket gick galant då hon inte förstod vad som hände. Väl inne blev det väl lite läskigt att vara inständ i en bur. Lisa därimot var mer komplicerad. Hon skulle också få en vaccination, men skulle ändå behövt följa med då Goddess är för liten för att åka ensam.
Lisa, som varit med förut, visste exakt vad jag skulle göra och stretade direkt emot med alla hennes krafter. Hon sprattlade, försökte springa, klängde, revs om vartannat. Väl framme vid själva buren tog hon tag i mina axlar och försökte klättra över mig. Har säkert en massa rivsår på ryggen nu efteråt haha ;)
Men tillsist lyckades jag pressa in min annars så rara Lisa i buren - som genast började jama sorgset. Sedan gömde hon sig som vanligt under filten vi har i buren.
Jag blev upphämtad av min morfar och vi åkte till veterinären. Hela vägen jamade Lisa innefrån buren - Goddess såg bara lite orolig ut, hon hade ju aldrig sett sin mamma bete sig så där förut.
Väl inne i veterinärens rum, efter att ha fått väntat runt en halvtimme, var det dags. Goddess var först. Utan att kämpa emot tog vi upp henne och ställde henne på bordet och hon fick sin spruta utan att reagera.
När det var Lisas tur var det mer komplicerat. Först var vi tvungna att ta bort locket på buren, för hon skulle inte gå ut frivilligt. Sedan, när man väl tog upp henne försökte hon ta sig loss, hon ålade och sprattlade i min famn. Men även den sprutan gick snabbt och direkt när jag släppte henne smet hon tillbaka in i transporten till sin unge.
Så det gick ändå lättare än vad jag trott, men frågan är om Goddess kommer vara lika duktig nästa gång - speciellt då hon ska ID märkas i nacken med en tjock spruta... de andra brukar inte gilla det ett dugg..
Men Goddess är ju våran unika gudinna, den sötaste, klokaste.. och envisaste.. så kanske går det bra ändå. Om vi får med Lisa nästa gång är däremot en annan fråga. Hon hatar oss säkert just nu för att vi tvingade med henne ;)

Men nu får de vila. Men det lär knappast Goddess göra med hennes energi.. :)

Några fler bilder på Goddess

Goddess Of Destiny. Se hur mycket hon utvecklats!

Goddess med Lisa:Några dagar gammal:
Någon vecka sedan:Visst är hon söt!? :D <333

Fler bilder, på både Goddess och andra kullar (och Lisa förstås) kommer ;)

Matdags

Här är våran katthona Lisa med sina andra kull som diar.Kattungarna här var Miley, Tyra och Lily <33

Frågor och Svar

Fråga: Är det dyrt att ha katt?

Svar: Själva katten kostar ju en del men efter det är det inga större kostnader. Maten är ganska billigt, och de större kostnaderna kommer från försäkringar och veterinärbesök.

Starten

Nu har vi precis startat våran blogg för Silverklons Russian Blue uppfödning. Jag hoppas att det blir lättare att få kontakt och att många blir intresserade av uppfödningen. Ställ gärna frågor om katter i allmänhet, sjukdomar, beteenden m.m., så ska vi försöka svara så snart vi kan ;) Frågan och svaret läggs ut i kategorin "Frågor och Svar." För bilder på vår uppfödning tryck på "Silverklons bildgalleri" och här, i kategorin Dagbok och nyheter så kommer uppdateringar om våran nuvarande kull och våran vardag läggas ut.Och detta är vi ;)
För boktips, besök: www.iheartfantasy.blogg.se

Kram!

Välkommen till min nya blogg!

Testing testing!! Funkar det montro?! :D

RSS 2.0